Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kevään yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakoulun reiluun 1200 aloituspaikkaan oli hieman yli 3200 ensisijaista hakijaa. Yhteensä hakijoita Savoniaan oli n. 6350.

Suosituimpia hakukohteita olivat sosiaali- ja terveysalan koulutukset sekä liiketalouden tradenomikoulutus päivätoteutuksena. Eniten hakijoita aloituspaikkaa kohden oli ensihoitajakoulutukseen, jossa ensisijaisia hakijoita oli lähes yhdeksän yhtä aloituspaikkaa kohden. Joustavammin esimerkiksi töiden ohessa suoritettavista monimuotokoulutuksista vetovoimaisin oli liiketalouden tradenomikoulutus, johon oli lähes viisi ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Eniten kasvua viime vuodesta oli tullut englanninkieliseen Mechanical Engineering –insinöörikoulutukseen, jossa 15 aloituspaikkaa tavoitteli 37 ensisijaista hakijaa. Aiemmin tänä vuonna toteutetussa kansainvälisessä haussa samaan koulutukseen haki 71 ulkomaalaista hakijaa.

Uusi Design Making kiinnosti

Ylempien amk-koulutusten osalta eniten hakijoita oli teknologiaosaamisen johtamisen sekä liiketalouden koulutuksiin. Teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksessa hakijoita oli yli 2,5 kertainen määrä aloituspaikkaa kohti. Myös muotoilun uusi ylempi amk-tutkinto Design Making kiinnosti hakijoita, ja 20 aloituspaikkaa tavoitteli 40 ensisijaista hakijaa.

Koulutuksia alkaa kaikilla kolmella paikkakunnalla

Suurin osa Savonian koulutuksista järjestetään Kuopiossa, jonne oli myös eniten hakijoita. Iisalmen kampuksella olevaa 140 aloituspaikkaa tavoitteli 266 opiskelijaa. Varkaudessa järjestettävän energiatekniikan päivä- ja monimuotokoulutuksen 40 aloituspaikkaan hakijoita oli yhteensä 72.

Vastaa