Savonian ja Sakkyn kampushanke etenee

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Savonia-ammattikorkeakoulun ja Savon koulutuskuntayhtymän yhteisen kampusalueen suunnittelu Savilahteen etenee, mutta ratkaisut vaativat lisäaikaa. Tulevista tilaratkaisuista ja sijoittumisvaihtoehdoista on käyty neuvotteluja alkuvuoden aikana Savonian, Savon koulutuskuntayhtymän, Suomen yliopistokiinteistöjen, Itä-Suomen Yliopiston, Kuopion kaupungin sekä Technopoliksen kanssa.

Savonian ja Savon koulutuskuntayhtymän väliselle yhteistyölle niin toimintojen kuin tilojenkin osalta on nähty merkittäviä mahdollisuuksia ja hyötyjä.  Savilahden hankesuunnitteluun kytkeytyy toiminnallisesti ja tilojen osalta myös Itä-Suomen yliopisto, jonka kanssa Savonialla on erillinen kumppanuussopimus.

Savonia ja Savon koulutuskuntayhtymä solmivat keväällä 2016 strategisen yhteistyösopimuksen. Savonian ja Savon koulutuskuntayhtymän yhteistyö mahdollistaa joustavat koulutusväylät opiskelijoille. Strategisen yhteistyön myötä Savonia ja Savon koulutuskuntayhtymä pystyvät palvelemaan paremmin maakunnan elinkeinoelämää osaavalla työvoimalla ja laadukkailla koulutus- ja kehittämispalveluilla.

Tavoitteena on kampushankkeen ratkaisun saaminen vuoden 2016 aikana, mikä mahdollistaisi opetuksen aloittamisen vaiheittain Savilahden kampuksella vuosina 2020–2022.

Vastaa