Aikuisiän terveyden pohja luodaan lapsuudessa

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Lapset liikkuvat liian vähän, heillä on korjattavaa ravitsemuksessa, ylipaino on lisääntymässä näiden epäterveellisten elintapojen vaikutuksesta ja myös riittämätön uni vaikuttaa lasten hyvinvointiin. Siinä aika karua kertomaa suomalaisten lasten hyvinvoinnista.

Lapsuuden elämäntapavalinnoilla on valtavan suuri merkitys sekä lapsen hyvinvoinnin ja oppimisen että aikuisiän terveyden kannalta.

– Kyllä näitä elämäntapatekijöitä kuten liikuntaa, ravitsemusta ja unta pitäisi nykyistä paremmin ja systemaattisemmin mitata neuvoissa ja kouluterveydenhuollossa, toteaa Lasten liikunta ja ravitsemus-tutkimuksen johtaja, lääketieteellisen fysiologian professori Timo Lakka.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 17’25”

JÄTÄ VASTAUS