Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Pyörön koulun 6 A -luokan lattialla huristelee toistakymmentä pientä Edison-robottia. Robotit seuraavat valoa, vaihtavat suuntaa taputuksesta tai ottavat matsia toisten robottien kanssa sumopainiareenalla.

Olennaista on vertaisoppiminen: kuudesluokkalaiset opettavat robottien käyttöä kädestä pitäen viidennen luokan oppilaille, jotka taas aikanaan siirtävät oppimansa taidot neljännen luokan oppilaille.

Pyörön koulun digiloikka on siis jo aika pitkällä tämän VerDi eli vertaisoppiminen digitaidoissa hankkeen myötä.

– Tieto- ja viestintätekniikkataitoja kartutetaan kaikissa oppiaineissa ja kaikilla luokka-asteilla, teknologian käyttö on osa päivittäistä arkea. Kaikista lapsista ei tarvitse tulla koodaajia vaan olennaista on, että lapset ymmärtävät kuinka paljon teknologiaa ympärillämme on, kuinka paljon sitä käytetään ja kuinka paljon siitä on hyötyä, tiivistää opettaja Maarit Oikarinen.

Hyppää mukaan oppitunnille:

KuunteleKesto: 22’12”

 

Lisätietoja VerDi –hankkeesta:

https://hundred.org/fi/projects/verdi-vertaisoppiminen-digitaidoissa

VerDi on mukana HundeRD –hankkeessa, jonka tavoitteena on auttaa kouluja uudistumaan etsimällä innovaatioita ja levittämällä niitä. Suomessa HundrED kehittää koulua ja opetusta sadan kouluprojektin ja -kokeilun avulla. Katso lisää:

https://hundred.org/tietoa

Vastaa