Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Tutoropettajamentori Jarno Bruun.

Koulujen digiloikan perään on huudeltu jo jokunen vuosi, mutta moni asiantuntija toivoo loikkimisen sijaan pieniä, mutta sinnikkäitä askeleita. Tätä mieltä on myös kuopiolainen pitkän linjan tieto- ja viestintätekniikan kehittäjä, tutoropettajamentori Jarno Bruun.

Hän toteaa, että opettajan oma osaaminen ja innostus ovat digitaitojen edistämisen a ja o, ja siksi opettajien osaamiseen kannattaa satsata.

Kuopiossa on jo noin 50 nimettyä digitutoropettajaa, jota toimivat omilla kouluillaan digitaalisten oppimisympäristöjen pedagogisina asiantuntijoina.

– Valtakunnallisesti on haluttu hallituksen kärkihankkeen mukaisesti tukea opettajia tässä työssä ja tavoitteena on, että jokaisessa koulussa olisi tutoropettaja. Kuopion kaupungin kouluissa näitä on vähän yli 50 ja heidän tukenaan on kolme mentoriopettajaa, jotka kiertävät kouluilla, Jarno Bruun kertoo.

Digitaalisuutta hyödyntävä opetus nousee vahvasti esille koulujen uuden opetussuunnitelman myötä.

– Uusi opetussuunnitelma tuo näkyväksi ja merkittäväksi sen työn, jota on aiemmin pienemmällä porukalla viety eteenpäin. Uusi ops vastaa siihen, missä lapset ovat eli keskellä digitaalisuutta, olisi hassua jos kouluista suljettaisiin tämä kokonaan pois.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 12’14”

 

Vastaa