Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Erilaiset lääkkeet ovat osa arkeamme, halusimmepa sitä tai emme. Siksi lääkkeiden oikean ja järkevän käytön opettaminen lapsille ja nuorille on ensiarvoisen tärkeää.

Proviisori Piia Siitonen

Lääkekasvatus on kuitenkin kouluissa harmillisen vähäistä, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan alakoulun opettajista vain joka kymmenes ja yläkoulun opettajista joka kolmas on opettanut lääkkeiden oikean käytön perusteita.

Lääkekasvatuksen toteutumista koulussa sekä oppilaiden koulupäivän aikaisen lääkkeiden käyttöön liittyviä käytäntöjä väitöksessään selvittänyt proviisori Piia Siitonen toteaakin, että kouluille tarvitaan yhtenäisiä toimintatapoja lääkkeisiin liittyvissä asioissa.

– Opettajankoulutuksessa ei puhuta lääkkeistä ja oppikirjoissakin lääkkeitä käsitellään hyvin eri tavoin. Lääkekasvatuksen pitäisi olla voimaannuttavaa ja antaa tietoa kuinka käytän lääkkeitä oikein. Tällä hetkellä oppikirjoissa lääkkeet nähdään väärinkäytön kautta, Siitonen toteaa.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 17’20”

 

Proviisori Piia Siitosen väitöskirja Medicines in Schools: An Ecological Approach to Teachers’ Perceptions tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 2.12.

JÄTÄ VASTAUS