Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Turvatarkastus lentokentällä ennen koneeseen nousemista on meille jokaiselle tuttu juttu, mutta mitäpä jos myös sairaalaan kuljettaisiin turvatarkastuksen, tarkemmin sanottuna lääkityksen turvatarkastuksen, kautta?

Suomalaisissa sairaaloissa tämä alkaa olla arkea kun lääkehoidon turvallisuuteen ja järkevyyteen pohjautuva lääkityksen arviointimenetelmä yleistyy.

Lääkityksen turvatarkastus on kehitetty Kuopion yliopistollisen sairaalan sairaala-apteekissa ja sille myönnettiin hiljattain Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen Potilasturvallisuuden ansiomerkki.

– Maailmanlaajuisesti on havaittu, että sairaalahoitoon joutuneiden potilaiden kotilääkityksen selvittäminen ja lääkitysongelmien havaitseminen on puutteellista, kertoo sairaala-apteekkari Jouni Ahonen.

Tilanteen vakavuutta kuvaa hyvin KYS-Meilahti-tutkimus, jossa lääkityksen turvatarkastus suoritettiin 75 Meilahden sairaalan ja 75 KYSin päivystyspotilaalle ja ainoastaan yhdellä potilaalla potilastietokantaan vahvistettu lääkitys oli sama kuin hänen kotona käyttämänsä lääkitys.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 14’47”

Vastaa