Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Piispa emeritus Eero Huovinen

Samalla kun Suomi juhlii 100-vuotista taivaltaan, tulee Martti Lutherin teesien julkaisemisesta kuluneeksi 500 vuotta. Reformaation juhlavuoden teemana on Armoa 2017!

Osana merkkivuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Kuopion Alavan seurakunnassa juhlavuoden teemaan liittyvä luentosarja. Yksi luennoitsijoista oli piispa emeritus Eero Huovinen, joka pohti omassa puheenvuorossaan hyvän saarnan edellytyksiä ja sitä miten Martti Luther neuvoisi tänään saarnaamaan.

Huovinen nostaa esiin neljä Lutherille merkityksellistä seikkaa, joiden Huovinen itse uskoo vaikuttaneen Lutherin omiin saarnoihin sekä neuvoihin niin saarnaamisen kuin saarnojen kuuntelemisenkin näkökulmasta.

Huovinen listaa neljä teesiä:

1. Rakata kuulijoitasi

2. Saarnaa Sanaa

3. Muista märehtiä

4. Ole yksinkertainen

– Nämä eivät ole vain papeille ja saarnaajille tarkoitettuja ohjeita. Ne ovat myös saarnan kuulijalle tärkeitä asioita, Huovinen huomauttaa.

Kuinka saarnaajan tulisi siis ottaa kuulijat huomioon, ja kuinka kuulijan pitäisi ottaa saarna vastaan? Kuuntele Huovisen luento:

kuunteleKesto: 26’58”

Kun olet kuunnellut edellä olevan Huovisen luennon äänitallenteen, voit käynnistää tilaisuudessa nähdyn videopätkän alla olevasta ruudusta:

Jatka videon jälkeen takaisin Huovisen luentoon:

kuunteleKesto: 14’49”

Katso lopuksi vielä viimeinen tilaisuudessa esitetty videopätkä:

 

 

Huovisen puheenvuoro on taltioitu Alavan kirkosssa 19.3.2017. Sarjan seuraava luento julkaistaan elokuussa 2017, tuolloin dosentti Pauli Annalan otsikkona on ”Pehmeä lasku reformaatioon”.

Lisää reformaatiosta:

Luterilainen reformaatio tänään

Osana reformaation merkkivuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Kuopion Alavan seurakunnassa teemaan liittyvä luentosarja. Syksyn viimeinen luennoitsija oli piispa Jari Jolkkonen, joka kertoi puheenvuorossaan Lutherin teeseistä ja luterilaisesta reformaatiosta tänään.

Tunnustuskirjat reformaation ilmentäjänä

Osana reformaation merkkivuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Kuopion Alavan seurakunnassa juhlavuoden teemaan liittyvä luentosarja. Yksi luennoitsijoista on kirkkoneuvos, Kirkon Ulkoasiain osaston johtaja Kimmo Kääriäinen, joka puhui omassa luennossaan tunnustuskirjoista reformaation ilmentäjinä.

Reformaatio katolisin silmin

Osana reformaation merkkivuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Kuopion Alavan seurakunnassa juhlavuoden teemaan liittyvä luentosarja. Mitä katolinen kirkko ajattelee reformaatiosta, miten se on suhtautunut reformaatioon aiemmin, ja kuinka nyt? Tästä kertoo piispa Teemu Sippo SCJ.

Mistä Martti Luther neuvoisi tänään saarnaamaan?

Piispa emeritus Eero Huovinen pohtii reformaation juhlavuoteen liittyvässä luentosarjassa hyvän saarnan edellytyksiä ja sitä miten Martti Luther neuvoisi tänään saarnaamaan.

Vastaa