Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Puoli kiloa kasviksia eli viidestä kuuteen kourallista. Näin paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja pitäisi meidän itse kunkin saada popsittua päivän mittaan. Suurin osa suomalaisista aikuisista ei tähän tavoitteeseen pääse ja tekemistä on myös lasten kohdalla.

– Kysymys on näiden tuotteiden syömään oppimisesta ja ruokailosta, toteaa lasten ruokakasvatuksen tiimoilta väitöstutkimusta tekevä laillistettu ravitsemusterapeutti Kaisa Kähkönen.

SAPERE-ruokakasvatusmallissa lapset tutustuvat ruokamaailmaan aistiensa välityksellä muun muassa tutkiskelemalla kasviksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja eri aistien avulla. Menetelmä on käytössä lukuisissa päiväkodeissa ympäri maan.

– Varhaiskasvatusiässä opitut ruokailutottumukset säilyvät nuoruuteen ja jopa aikuisuuteen asti. Varhaiskasvatuksessa siis opetetaan terveyttä edistäviä ruokatottumuksia koko elämänkaaren varrelle, Kaisa Kähkönen toteaa.

Kuuntele miltä ruoka tuoksuu, maistuu, tuntuu, kuulostaa ja näkyy:

KuunteleKesto: 19’04”

Vastaa