Kaupungin rooli kaavoittajana ja vesistöjen suojelijana

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kallavesj, Kallavesj, suarinesj ja salaminesj! Kallavesi pysyy sydämissä ja otsikoissa, mutta millä pelisäännöillä vesienhoitoa tehdään: kuka luvittaa, kuka valvoo ja kuka päättää? Entä mitä Kallavedelle kuuluu nyt ja kuinka kotoiselle järviluonnollemme käy kun ilmasto muuttuu?

Näitä teemoja käsiteltiin Kuopiossa 8.10.2018 järjestetyssä Itä-Suomen yliopiston Cafe Smart -tiedekahvilassa.

Neljännessä puheenvuorossa Kuopion kaupungin ympäristöjohtaja Tanja Leppänen avaa kaupungin roolia vesistön suojelijana ja kaavoittajana.

Mitä kuuluu Kallavesj?

video

Kaupungin rooli kaavoittajana ja vesistöjen suojelijana

Millainen on kaupungin rooli vesistön suojelijana ja kaavoittajana? Tästä kertoi Itä-Suomen yliopiston Cafe Smart -keskustelutilaisuudessa Kuopion kaupungin ympäristöjohtaja Tanja Leppänen.
video

Kallaveden ominaispiirteitä

Millä pelisäännöillä vesienhoitoa tehdään: kuka luvittaa, kuka valvoo ja kuka päättää? Entä mitä Kallavedelle kuuluu nyt ja kuinka kotoiselle järviluonnollemme käy kun ilmasto muuttuu? Näitä teemoja käsiteltiin Kuopiossa Cafe Smart -tiedekahvilassa. Kolmannessa puheenvuorossa Savo-Karjalan vesiensuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Jukka Koski-Vähälä käy läpi Kallaveden ominaispiirteitä.
video

Vesien hoito ja Kallaveden ekologinen tila

Millä pelisäännöillä vesienhoitoa tehdään: kuka luvittaa, kuka valvoo ja kuka päättää? Entä mitä Kallavedelle kuuluu nyt ja kuinka kotoiselle järviluonnollemme käy kun ilmasto muuttuu? Näitä teemoja käsiteltiin Kuopiossa Cafe Smart -tiedekahvilassa. Toisessa puheenvuorossa hydrobiologi Antti Kanninen kertoo vesien hoidosta, seurannasta ja Kallaveden ekologisesta tilasta.
video

Mitä kuuluu, Kallavesj?

Millä pelisäännöillä vesienhoitoa tehdään: kuka luvittaa, kuka valvoo ja kuka päättää? Entä mitä Kallavedelle kuuluu nyt ja kuinka kotoiselle järviluonnollemme käy kun ilmasto muuttuu? Näitä teemoja käsiteltiin Kuopiossa Cafe Smart -tiedekahvilassa. Ensimmäisessä puheenvuorossa tutkija Helena Jäntti kertoo mitä Kallavedelle kuuluu.

Vastaa