Ikääntyvien elämänlaadun ja hoidon tutkimukseen puolen miljoonan lahjoitus

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Sirkka ja Jorma Turusen säätiö on myöntänyt rahoitusta kaikkiaan 500 000 euron rahoituksen kolmelle Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteiselle tutkimushankkeelle. Säätiön tarkoituksena on ikääntyvien ihmisten elämänlaadun ja hoidon parantaminen Kuopiossa ja/tai Vesannolla.

– Säätiö on linjannut, että tämä tapahtuu parhaiten ikääntyvien ihmisten terveyteen, hoitoon, ja yleiseen hyvinvointiin liittyvillä toimenpiteillä, joilla on mahdollisimman suuri vaikuttavuus. Siksi luontevia yhteistyötahoja ovat Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, sanoo säätiön asiamies Hannu Palsola.

Nyt myönnetyillä apurahoilla säätiö jatkaa vuonna 2015 alkanutta yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston kanssa siten, että toiseksi yhteistyökumppaniksi tulee Kuopion yliopistollinen sairaala ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri. Uudistetussa apurahaprosessissa yliopisto ja sairaanhoitopiiri organisoivat säätiön tavoitteiden mukaisen apurahojen hakemisprosessin, joista nyt valitut tutkimukset nousivat kahdentoista hakijan joukosta kärkisijoille.

Kolmivuotinen rahoitus jakautuu kolmen hankkeen kesken; niissä keskitytään kokonaisvaltaisen leikkausta edeltävän arvioinnin vaikuttavuuteen iäkkäillä lonkan tai polven tekonivelleikkauspotilailla, ravitsemushoidon ja suunterveydenhoidon vaikutukseen omaishoitajien ravitsemustilaan ja suun terveyteen sekä kaatumisten ehkäisyyn ja elämisen laadun kohentumiseen ikääntyvillä kunnallisen senioriliikunnan keinoin.

Vastaa