Kirjakantti juhlii 15-vuotista taivaltaan

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kuopiolainen Kirjakantti-kirjallisuustapahtuma viettää tänä vuonna 15. juhlavuotta teemalla kirjallisuus ajassa. Juhlavuotena teemaan tartutaan monipuolisella, useiden toimijoiden tarjoamalla sisällöllä.

Kirjakantti käynnistyy jo torstaina 22.11.2018 klo 16 etkoilla; Ajanvirrassa - taiteilijat historian murrosvaiheissa -keskustelutilaisuudessa vieraina ovat historioitsija Teemu Keskisarja ja professori Atso Almila. Pääkirjaston luentosalissa puolestaan Pyykkipoika-duo soittaa ja laulattaa klo 17 alkaen.

Virallisena avajaispäivänä 23.11.2018 perjantaina pääkirjastolla julkistetaan Merenmaa-stipendin saaja sekä vuoden 2019 Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaat.

Lauantaina 24.11.2018 pääkirjastolla Suomen tietokirjailijat ry:n Mikä on Suomen tietokirjallisuuden tila -keskustelutilaisuudella klo 10.15. Keskustelemassa ovat poliitikot Sari Raassina (kok.), Kimmo Kivelä (sin.), Marjaana Mikkonen (vas.), ja Harri Auvinen (vihr.).

Vestäjät laittavat klo 11.30 kirjailijat Marja-Sisko Aallon, Timo Filpuksen, Antti Heikkisen ja Kirsi Pehkosen grilliin roustattavaksi.

Kirjakantin ohjelma jatkuu klo 13.30 Suomi-Venäjä-seuran ohjelmaosuudella Kuvaus menneestä ajasta – elämää 1920-luvun Suomessa esityksellä, jossa esiintyvät kirjailija Virpi Hämeen-Anttila ja Karl Axel Björk. Björkin roolissa näemme nuoren tulokkaan Patrik Törhösen.

Kirjakantin ohjelma päättyy sunnuntaina Naisten Pankin toteuttamaan Lue Naiselle Ammatti -tapahtumaan Ramin Konditoriassa klo 14 alkaen. Toimittaja Aino-Maria Savolainen haastattelee kirjailija Antti Heikkistä.

Kirjakantin perhepäiviä puolestaan vietetään tänä vuonna pääkirjastolla sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina Taiteilijan Hahmo -työpajassa klo 9-10 ja 10.30-11-30 taiteillaan kirjailija-kuvittaja Réka Kiràlyn johdolla. Lauantaina Taitelijan työpajassa taiteillaan erilaisia hahmoja ja joulukoristeita Királyn johdolla klo 10-11.

Pääkirjaston aulassa on koko päivän klo 10-15 POP! non-stop -sanataidenurkka, joka soveltuu kaikenikäisille. Lisäksi satuhuoneessa järjestetään Réka Királyn haastattelu klo 13-14. Király on kuvittaja, kuosisuunnittelija ja kirjailija. Perhepäivien sisällön toteuttaa Sanataidekoulu Aapeli yhteistyössä Kuopion kaupungin, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen ja Lastenkulttuurikeskus Lastun kanssa.

Pääkirjaston lastenosastolla on koko marraskuun ajan näyttely Réka Király – lastenkirjakuvituksia. Réka Királyn kuvitusnäyttelyssä on esillä 12 alkuperäisteosta, joissa muodot leikkivät ja mielikuvitus lentää.

Lisäksi Snellman-kesäyliopisto järjestää Tarkkuutta runoilmaisuun -viikonloppukoulutuksen 23.-25.11 Kuopiossa. Kouluttajana toimii runoilija, tietokirjailija ja runoaktivisti Tommi Parkko. Koulutus on suunnattu runouden ja kirjoittamisen harrastajille. Lisätietoja www.snellmankesayliopisto.fi

Kirjakantti on kaikille kaupunkilaisille ja kirjallisuuden ystäville yhteisöllinen hetki pimenevässä marraskuussa. Kirjakantissa kohdataan, keskustellaan ja luodaan uutta. Kirjallisuus ajassa -teeman avulla tapahtuma yhdistää nykyhetkeä, tiedettä, hieman menneisyyttä ja yhteiskunnallista vastuuta. Unohtamatta kuitenkaan runoa, musiikkia ja huumoria.

Kirjakantin täydellinen ohjelma löytyy osoitteesta: www.kirjakantti.fi

Vastaa