Lasten ylipainoon tartuttava topakammin

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Lasten ylipaino on merkittävä kansanterveysongelma niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ylipaino ja varsinkin lihavuus ovat yhteydessä metaboliseen oireyhtymään eli sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöiden kasaumaan.

LL Anna Viitasalo

Hälyttävää on, että tuoreen tutkimuksen mukaan ylipainoon liittyvät riskitekijät kasautuvat jo lapsilla, joten lasten ylipainoon pitäisi puuttua nykyistä huomattavasti topakammalla otteella.

– Ylipainolla on vahva taipumus seurata ja pahentua aikuisikään ja sen lisää riskiä kansansairauksille, eli tyypin 2 diabetekselle sekä sydän- ja verisuonisairauksille, kertoo aiheesta juuri väitellyt LL Anna Viitasalo.

Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto 12’17”

Lääketieteen lisensiaatti Anna Viitasalon lääketieteen alan väitöskirja Kardiometabolisten riskitekijöiden kasautuminen, maksaentsyymit ja PNPLA3 polymorfismi lapsilla tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 20.3.2015.

Vastaa