Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Nykypäivän kollega ei välttämättä istu vastapäätä konttorissa ja kahvittele samassa kahvihuoneessa, vaan saattaa olla satojen kilometrien ja nettipalavereiden päässä.
Yhä useampi meistä työskentelee virtuaalisissa työympäristöissä.

Mutta kuinka tässä uudessa työssä toimitaan ihmisten, ei koneiden kanssa? Entä miten vuorovaikutus muuttuu kun ei ollakaan enää nokikkain vaan ruutujen takana?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan YTM, työyhteisöasiantuntija Satu Roosin ja YTT, yliopistonlehtori Kaarina Mönkkösen kirjoittamassa uunituoreessa Ihmisiksi työssä -kirjassa.

– Olennaista on, ettei jäädä tekniikan vangeiksi. Keinot ovat erilaisia, mutta työtä tehdään edelleen ihmisten kesken. Teknologia mahdollistaa ihmisten yhteistyön paikasta riippumatta eli voimme olla läsnä, vaikka ei paikalla, Satu Roos tiivistää.

Roos ja Kaarina Mönkkönen kirjoittavat, että uuden työn tekemisen keskiössä on dialoginen kohtaaminen ihmisten välillä eli tapamme toimia ihmisiksi keskenämme.

– Meidät on opetettu tekemän itsenäistä työtä, mutta nyt uudessa työssä odotetaankin, että teemme yhteistä, jaettua työtä. Yhteistyö ei ole itsestään selvää, vaan sitäkin pitää opetella, Satu Roos toteaa.

Kuuntele Roosin haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 10’49”

Vastaa