Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kolmen kuukauden ikäinen tyttövauva löytyy elottomana vuoteestaan aamulla, eivätkä äidin ja isän herättelytoimet tuota tulosta. Hätäkeskukseen soitetun puhelun jälkeen perheen kotiin tulee esihoitoryhmä, joka aloittaa elvytystoimenpiteet. Myöhemmin paikalle saapuu myös poliisipartio sosiaalipäivystäjä mukanaan. Perhettä on kohdannut musertava suru.

Tästä tilanteesta käynnistyi Itä-Suomen yliopistolla järjestetty Lapsen kuoleman kohtaaminen -suurryhmäsimulaatio terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille ja opiskelijoille, kirkon työntekijöille ja teologian opiskelijoille sekä pelastustoimen, poliisin ja hätäkeskuksen työntekijöille.

– Yli 400 osallistujaa tavoittaneen tilaisuuden tavoitteena oli moniammatillinen terveys- ja sosiaalialan työntekijöiden sekä viranomaisten yhteistyö kriisitilanteissa, kertoo lehtori Marja Silen-Lipponen Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Perinteisesti simulaatio-oppiminen on pienryhmäoppimista, mutta yliopistonlehtori Terhi Saaranen toteaa, että suurryhmäsimulaatioillekin on tarvetta.
– Tässä voi harjoitella turvallisessa ja todenmukaisessa ympäristössä kriisissä olevan kohtaamista sekä haastavia vuorovaikutustilanteita ja havainnoida eri alojen ammattilaisten tekemää työtä.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 14’16”

 

 

Vastaa