Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Iiris Rissanen istahtaa pianon taakse Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikön harjoitushuoneessa. Johanna Nylund availee ääntään ja kohta kajahtaa niin, että satunnaisen kuulijan iho menee kananlihalle. Taitava kaksikko opiskelee musiikkipedagogeiksi.

– Ajattelin aiemmin, että ainakaan minusta ei tule pianonsoitonopettajaa, mutta kuinkas sitten kävikään. Kyllä tässä sekä harrastus että työ ovat käsikynkässä, niitä on vaikea erottaa toisistaan, Iiris Rissanen naurahtaa.

Johanna Nylundin alaa on klassinen laulu.

Mutta millaista on opiskella alaa, jossa kehittymisen kohteena on oma ilmaisu ja oma persoona?

– Kyllä se on tosi henkilökohtainen juttu kun soittaa tai laulaa yleisölle. Sinua arvioidaan koko ajan kun paljastat sielusi maailman. Tekniikkaa voi opettaa, mutta kuinka jakaa niitä asioita, joita haluaa käsitellä musiikissaan, niin se tulee ihmisestä itsestään, Nylund kuvaa.

Kuuntele lisää:

Kesto: 18’24”

Musiikin siivillä läpi elämän -sarjan osat

Musiikkia kaiken ikää

– Laulaminen on siitä kiva musiikkiharrastus, että jokaisella on oma instrumenttinsa olemassa. Tosin koneisto ruostuu jos on laulanut vähän, mutta ruostetta saa kyllä poistettua kun vaan ryhtyy laulamaan ja harjoittelemaan systemaattisesti, toteaa yrittäjä Jaana Turunen Lauluklubi Maestrasta.

Mikä minusta tulee isona: musiikkipedagogi!

– Ajattelin aiemmin, että ainakaan minusta ei tule pianonsoitonopettajaa, mutta kuinkas sitten kävikään. Kyllä tässä sekä harrastus että työ ovat käsikynkässä, niitä on vaikea erottaa toisistaan, naurahtaa Savonia-ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi opiskeleva Iiris Rissanen.

Musiikki on koulutyön mauste

Soitto soi ja laulu raikaa kuopiolaisen Haapaniemen koulun musiikkiluokassa. Välillä ollaan puhallinorkesteriharjoituksissa ja kohta taas harjoitellaan omaa koreografiaa Antti Tuiskun hittibiisiin. – Musiikki on koulutyön ihana mauste ja motivaattori, kertoo luokanopettaja Marjut Rannankari.

Musiikki varhaiskasvatuksessa

Sataa, sataa, aina, aina vaan, sateenropinan kaikki kuulla saa… Tuttu sadelaulu soi Pölläkänlahden eskarin muskarituokiossa. Kuuntele millainen on musiikillinen oppimisympäristö ja kuinka musiikkia käytetään osana varhaiskasvatuksen arkea.

Vastaa