Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

– Musiikki on meille koulutyön ihana mauste ja motivaattori. Kun alkaa näyttää siltä, että porukka on uupunut tai että tämä asia ei kolahda, niin saatan sanoa, että laitetaan kirjat pois ja sitten me lauletaan tai rytmitetään kun näyttää siltä, että kynät ei enää pysy kädessä.

Näin kuvailee kuopiolaisen Haapaniemen koulun luokanopettaja Marjut Rannankari musiikkiluokan arkea ja musiikin merkitystä perusopetuksessa.

Haapaniemen koulu tunnetaan vahvasta puhallinmusiikkipanostuksestaan ja se näkyy ja kuuluu koulun arjessa. Musiikkiluokkalaiset kulkevat melkein itsensä kokoisten soitinkoteloiden kanssa ja orkesteriluokasta kajahtaa komeasti. Välillä heittäydytään suunnittelemaan koreografiaa vaikkapa Antti Tuiskun hittibiisiin.

– Nämä ovat vilkkaita ja energisiä oppilaita ja on hieno asia, että energiaa saa välillä suunnata musiikkiin. Oppilaat itsekin huomaavat, että se on voimavara, johon satsata, Rannankari kertoo.

Kuuntele lisää tunnelmia musiikkiluokan arjesta:

Kesto: 17’12”

Musiikin siivillä läpi elämän -sarjan osat

Musiikkia kaiken ikää

– Laulaminen on siitä kiva musiikkiharrastus, että jokaisella on oma instrumenttinsa olemassa. Tosin koneisto ruostuu jos on laulanut vähän, mutta ruostetta saa kyllä poistettua kun vaan ryhtyy laulamaan ja harjoittelemaan systemaattisesti, toteaa yrittäjä Jaana Turunen Lauluklubi Maestrasta.

Mikä minusta tulee isona: musiikkipedagogi!

– Ajattelin aiemmin, että ainakaan minusta ei tule pianonsoitonopettajaa, mutta kuinkas sitten kävikään. Kyllä tässä sekä harrastus että työ ovat käsikynkässä, niitä on vaikea erottaa toisistaan, naurahtaa Savonia-ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi opiskeleva Iiris Rissanen.

Musiikki on koulutyön mauste

Soitto soi ja laulu raikaa kuopiolaisen Haapaniemen koulun musiikkiluokassa. Välillä ollaan puhallinorkesteriharjoituksissa ja kohta taas harjoitellaan omaa koreografiaa Antti Tuiskun hittibiisiin. – Musiikki on koulutyön ihana mauste ja motivaattori, kertoo luokanopettaja Marjut Rannankari.

Musiikki varhaiskasvatuksessa

Sataa, sataa, aina, aina vaan, sateenropinan kaikki kuulla saa… Tuttu sadelaulu soi Pölläkänlahden eskarin muskarituokiossa. Kuuntele millainen on musiikillinen oppimisympäristö ja kuinka musiikkia käytetään osana varhaiskasvatuksen arkea.

Vastaa