Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Löhölomat alkavat olla menneen talven lumia kun matkailijat suuntaavat hyvinvointia lisääville aktiivilomille. Yhtä lailla wellness näkyy muuallakin kuin matkailussa, sillä siitä on tulossa todellinen megatrendi.

Hyvinvointiliiketoiminnan kasvu näkyy hyvin esimerkiksi Kuopion kupeessa sijaitsevassa kylpylähotelli Kunnonpaikassa, joka on perinteisesti tunnettu kuntoutuspalveluistaan. Nyt wellness on osa liiketoimintaa monella saralla, kertoo palvelujohtaja Heli Vehkala.

– Esimerkiksi kokoukset maustetaan hyvinvointia tuovilla elementeillä, Vehkala toteaa.

Savonia-ammattikorkeakoulussa tähän trendiin on tartuttu uuden wellness-liiketoimintaan keskittyvän koulutuksen kautta. Syksyllä 2017 starttaava uusi tutkinto-ohjelma on ainutlaatuinen tradenomikoulutus koko suomessa.

– Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus lisää ja monipuolistaa yksityistä tarjontaa ja luo uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi matkailu-, liikunta- ja hyvinvointisektoreilla, kertoo koulutusvastuupäällikkö Jari Linden.

Kuuntele lisää:

Kuuntele

Kesto: 13’09”