Jo toinen KYSin yksikkö mukaan eurooppalaiseen osaamisverkostoon

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

KYSin lastenhematologian ja -onkologian yksikkö on hyväksytty EU:n eurooppalaisiin osaamisverkostoihin kuuluvan Lasten syöpä -osaamisverkoston (PaedCan-ERN) jäseneksi.

Aikaisemmin tässä kuussa myös KYSin Epilepsiakeskus hyväksyttiin Harvinaiset ja vaikeat epilepsiat (EpiCARE) -osaamisverkoston jäseneksi.

Eurooppalaiset osaamisverkostot (European Reference Networks – ERN) ovat eurooppalaisten terveydenhuollon tarjoajien välisiä virtuaalisia verkostoja. Verkostojen tehtävänä on parantaa taudinmääritystä, hoitoa, tutkimusta ja laadukkaan terveydenhuollon tarjontaa potilaille, joiden sairaudentila edellyttää erityistä asiantuntemuksen tai voimavarojen keskittämistä.

KYSin lastenhematologian osastolle tulee vuosittain hoitoon noin 30 uutta lapsisyöpäpotilasta. Suurin osa lapsista sairastaa joko leukemiaa tai aivokasvainta. Suurin osa lapsipotilaista on mukana joko pohjoismaalaisissa tai eurooppalaisissa tutkimusohjelmissa, joiden tarkoituksena on jatkuvasti kehittää lasten syövänhoitoa entistä tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi.

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan on luotu myös lapsena ja nuorena syövän sairastaneiden aikuisiän seurantapoliklinikkajärjestelmä, sillä monet potilaat kokevat syöpäsairaudesta tai sen hoidoista aiheutuneita myöhäishaittoja aikuisiässä.

Lasten syöpä -osaamisverkoston avulla lisätään eurooppalaista yhteistyötä syöpien ja kasvainten diagnostiikassa, hoidossa ja seurannassa sekä tutkimuksessa. Lasten ja nuorten syöpien eurooppalaisessa verkostossa Suomea edustavat KYSin lasten syöpäyksikön lisäksi Tampereen ja Turun yliopistolliset sairaalat.

Vastaa