Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Iso osa nykyajan terveysvitsauksista voidaan lukea elintapasairauksien piikkiin eli sairauksiin, joita voisimme itse ehkäistä tai lykätä elämäntapavalintojen kautta. Esimerkiksi terveellisen ravitsemuksen ja liikunnan yhteydet terveyden ylläpitämiseen ovat kiistattomat ja kaikkien tiedossa, mutta tieto ei silti välttämättä muuta käyttäytymistämme terveyttä vaalivaan suuntaan.

Terveyden edistäminen, sairauksien ennaltaehkäisy sekä terveyskäyttäytyminen ovat keskeisiä terveyspsykologian osa-alueita. Dosentti Sanna Sinikallio toteaakin, että terveyspsykologian teemoille on tilausta juuri nyt.

– Psykologia on tiede ihmisen käyttäytymisestä ja terveyspsykologia puolestaan fokusoi terveyteen liittyvään käyttäytymiseen. Terveyspsykologia on psykologian teorioiden ja tutkimusotteiden soveltamista ihmisen terveyden ja sairaiden kysymyksiin.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 17’59”

Vastaa