Oppia viihdemaailmasta: peli tukee hyvinvointia

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Nostalgisesta Tetris-tietokonepelistä on tultu huikaisevan pitkä matka tämän päivän pelimaailmaan. Yhtä lailla pelillisyys on vallannut alaa muuallakin kuin viihteen parissa, sillä esimerkiksi terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien pelien ja sovellusten määrä on kasvanut liki räjähdysmäisesti.

Pelillisiä ominaisuuksia yhdistetään terveisiin elämäntapoihin kannustavaksi elementiksi vaikkapa kuntoiluun tai toisaalta sairaudesta kuntoutumiseen ja hoidon tueksi.

– Moni peli, jota me jo tällä hetkellä pelaamme, on terveyttä edistävä terveille ihmisille. Tästä hyvä esimerkki on vaikkapa Pokemon Go. Toisaalta meillä on kuntoutuksessa käytössä pelejä, jotka auttavat siinä, että teet tietyn toiston riittävän monta kertaa ja se ei tunnu tylsältä kun siinä on peli mukana, kuvaa tki-asiantuntija Tiina Arpola Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 12’19”

 

Vastaa