Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Eurooppalainen kulttuuri on jyrkästi tuominnut homoseksuaalisuuden aina 1900-luvun alkuun saakka. Se on tullut näkyväksi ja sallituksi vasta viimeisten vuosikymmenien aikana. Muutos on alkanut yhteiskunnasta ja on yleensä tullut viiveellä kirkkoihin. Erityisesti kirkoissa aihe jakaa edelleen mielipiteitä.

Aiheesta käsiteltiin myös Puijon seurakunnan keskustelusarjassa, jossa teologian tohtori Kari Kuula esittelee homoseksuaalisuudesta käytyä keskustelua.

– Tähän teemaan erityisesti pätee se, että tämä on kysymys joka koskettaa ihan oikeita ihmisiä. Tämä ei ole samanlainen kysymys, kuin kysymys siitä mitä ajatella Jeesuksen ylösnousemuksesta, mikä ei liity kovin suoraan tänään elävän ihmisen arkipäivään, kuula pohtii.

Kuula korostaa sitä, että ei voi itse asettaa itseään homoseksuaalisen ihmisen asemaan ja arvioida kysymystä aidosti tämän näkökulmasta.

Millaisiin argumentteihin perinteinen kielteinen kanta perustuu? Miten sallivampaa suhtautumista on perusteltu? Miten aiheeseen liittyviä raamatunkohtia on tulkittu? Mitä on sanottu avioliiton avaamisesta myös homoseksuaaleille? Miten sitä on teologisesti perusteltu ja vastustettu?

Näihin kysymyksiin Kari Kuula vastaa alustuksessaan:

KuunteleKesto: 59’43”

Katso myös:

Vastaa