Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Mistä puhutaan, kun puhutaan eutanasiasta? Voiko potilas kieltäytyä aktiivisesta hoidosta kuollakseen, tai voiko potilas vaatia hoitona eutanasiaa - ja voidaanko lääkäri velvoittaa antamaan kuolinapua?

Viime vuosien ajan keskustelu eutanasiasta on kiihtynyt. Teologian tohtori Kari Kuula tarkastelee käytyä keskustelua Puijon seurakunnan keskustelusarjassa ja pohtii, millaisin argumentein kuolinapua on perusteltu ja millä perusteella sitä on vastustettu? Mitä annettavaa kristillisellä ihmiskuvalle on elämän päättymisestä käytävälle keskustelulle?

– Aikamme kysymys kuuluu, mitä on hyvä kuolema, mitä on arvokas elämän päättyminen? Onko joissain tilanteissa mahdollista auttaa kuoleman tulemista, Kuula pohtii.

Hoidon lopettamisen ja aktiivisen kuolinavun rajan määrittäminen voi olla häilyvää, mutta Kuula toteaa eutanasian tarkoittavan aktiivisia toimenpiteitä kuolinavun antamiseksi.

Elämä on pyhää ja sitä tulee kaikissa olosuhteissa suojella. Jokaisella on myös oikeus hyvään kuolemaan. Hoidamme viimeiselle rajalle tulevia mahdollisimman hyvin. Mutta voidaanko joissakin tapauksissa jouduttaa vääjäämätöntä kuolemaa?

Kuuntele Kuulan alustus aiheesta kokonaisuudessaan:

KuunteleKesto: 46’48”

Katso myös:

Vastaa