Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Kuopion Rouvasväenyhdistys ry (KRY) lahjoitti ennen vuodenvaihdetta 11 000 euroa kulttuurialan osaajien koulutukseen.

Vuonna 1860 perustettuun kuopiolaiseen yhdistykseen kuuluu runsaat 150 jäsentä. Perinteikkään yhdistyksen nykyisiä toimintamuotoja ovat taiteen perusopetuksen mukainen Muotoiluakatemia lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille ja kansainvälinen Design Union -verkosto, joka edistää muotoiluosaamisen hyödyntämistä liike-elämässä sekä kansainvälinen muotoilijaresidenssi.

Kuopion Rouvasväenyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Tanninen-Komulainen kertoo yhdistyksen hallituksen lahjoituspäätöksen taustalla olevan sen, että yhdistyksellä ja Savonia-ammattikorkeakoululla on pitkä yhteinen koulutuksen historia ja yhdistys arvostaa Savonian innovatiivista työtä nuorten ja erityisesti muotoilijoiden kouluttamisessa.

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén on iloinen tuntuvasta lahjoituksesta. Varoilla Savonia vahvistaa nuorten osaajien koulutusta.

– Savoniassa esimerkiksi muotoilun tutkinto-ohjelmassa opiskelijat pääsevät heti kiinni käytännön tekemiseen muotoilustudioiden projekteissa. Ensimmäisen vuoden opinnot ovat muotoilun perusopintoja ja toisena vuonna opiskelija aloittaa projektistudio-opinnot oman urapolun rakentamiseen.

– Laaja-alaisista opinnoista valmistuvat työllistyvät esim. palvelumuotoilijaksi, sisustussuunnittelijaksi, korumuotoilijaksi, teolliseksi muotoilijaksi tai vaatetussuunnittelijaksi. Savoniasta valmistuu myös nuoria yrittäjiä, jotka luovat työpaikkoja ja hyvinvointia alueellemme.

Vidgrén korostaa, että Savonia on vahva alueen kehittäjä ja osaajien kouluttaja, joka ymmärtää työelämän tarpeita.

– Tuntuu hyvältä, että KRY kokee Savonian luotettavana kumppanina. Savonian tavoitteena on synnyttää uutta osaamista ja hyvinvointia Pohjois-Savoon ja olla vuonna 2020 Suomen vaikuttavin ammattikorkeakoulu.

Alkuvuodesta 2018 tehty lakimuutos mahdollisti lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille viime vuoden aikana. Savonia sai jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Savonia jatkaa varainkeruuta myös vuonna 2019. Tänä vuonna jaossa ei ole valtion vastinrahaa.

Savonia keräsi viime vuoden loppuun mennessä yhteensä reilut 1 013 000 euroa.

Vastaa