Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

kantti.net - aikajärjestyksessä

Tältä sivulta löydät kantti.net -verkkopalvelun materiaalin uutisia lukuunottamatta. Aiheet ovat aikajärjestyksessä. Jokaisella sivulla on korkeintaan 10 aihetta, lisää löydät sivun alalaidan linkkejä seuraamalla.

Lyhyet uutisaiheet ja sähkeet löytyvät omilta sivuiltaan.


Kuva: Anne Heikkinen» Vuoden opettaja korostaa positiivisen palautteen merkitystä

Opiskelijat voidaan pakottaa opiskelemaan, ei oppimaan. Yhtä lailla kukaan ei voi oppia toisen puolesta. Oppimistilanteen päähenkilö on siis opiskelija, ei opettaja. Näin pohtii Kuopion yliopiston Vuoden opettajaksi valittu assistentti Sirpa Peräniemi biotieteiden laitoksen kemian yksiköstä.

Kuva: Kimmo Salvén» Kuopion yliopiston lukuvuoden 2007-2008 avajaiset

Kuopion yliopiston lukuvuoden 2007 - 2008 avajaisia vietettiin Kuopion yliopistolla perinteisin menoin. Tarjolla oli perinteiseen tapaan musiikkia, puheita ja kuorolaulua.
Puheiden painopiste kääntyi luonnollisesti Itä-Suomen liittoyliopiston ja Kuopioon kaavaillun hammaslääketieteellisen ympärille.
Voit kuunnella tilaisuudessa pidettyjä puheenvuoroja Kantin sivuilta.

Kuva: Kari Salmela» Katainen: Hammaslääketieteellisestä päätökset keväällä

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei Kuopion yliopiston avajaisiin tuonut odotettua ilosanomaa hammaslääkärikoulutuksen aloittamisesta Kuopiossa.
- Hammaslääketieteen opiskelupaikkojen lisäämisestä tehdään päätöksen ensi keväänä. Samalla päätetään mihin lisäpaikat kohdentuvat.
- Olennaista on etsiä kustannustehokkaimmat ja tavoitteen kannalta parhaat paikat. Luulen, että Kuopion yliopisto pärjää tässä vertailussa hyvin, sanoi Katainen.

Kuva: Anne Heikkinen» Onko kaupallisen alan koulutus kohdallaan?

Kaupallisen alan koulutuksen tila on selvitetty tuoreessa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen liiketoimintaosaamisen koulutusta ja tutkimusta kartoittaneessa selvityksessä. Raportin mukaan koulutus kaipaa terävöittämistä, tiivistämistä sekä korkeakoulujen ja työelämän yhteyden syventämistä. Uusia tutkinnonanto-oikeuksia ei ole luvassa, pikemminkin tulossa on karsintaa aloituspaikkamäärissä.

Kuva: Kimmo Salvén» Jungner: Tulevaisuus - pelkkää e-bisnestä?

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner toimi yhtenä Johtamisforum 2007 -tilaisuuden alustajista.
Jungner käy alustuksessaan läpi muun muassa web 2.0:n eli sosiaalisen median ilmiöitä, ansaintalogiikkaa ja arkipäiväistymistä.
Hän toteaa esimerkiksi sosiaalisen median ansaintalogiikoiden olevan vielä jokseenkin kehittymättömiä.

Kuva: Kari Salmela» Risikko: Itä-Suomen hammaslääkäripulaan saatava apua

- Tiedän Itä-Suomen hammaslääkäripulan vakavuuden ja jollakin tapaa tänne on apua saatava, sanoi peruspalveluministeri Paula Risikko. Risikko antoi myös epäsuorasti tukea hammaslääkärikoulutuksen uudelleen aloittamiselle Kuopion yliopistossa.
- Tapaan opetusministerin lähiaikoina ja asia nousee tapaamisessa esille, sanoi Risikko. Peruspalveluministeri vieraili Kuopiossa ensimmäisessä sosiaali- ja terveysohjeman aluellisessa kuulemistilaisuudessa.

Kuva: Kari Salmela» Sähkölaitosalan työnjohtokoulutus käynnistyy Kuopiossa

Sähkölaitosalan työnjohtotehtäviin pätevöittävä yliasentajakoulutus alkaa Kuopiossa vuoden vaihteessa. Savon ammatti- ja aikuisopiston mukaan tarve koulutuksen käynnistämiseen on suuri, sähkölaitosalan työnjohdon ikääntymisen takia.
Savon ammatti- ja aikuisopistolla on hyvät valmiudet koulutuksen käynnistämiseen, arvioi lehtori Kalle Heikkinen. Uudella Toivalan harjoitusalueella otettiin vastaan ensimmäiset sähkölaitosasentajien näyttötutkinnot. 20 pylvään harjoitusrata otettiin käyttöön viime helmikuussa.

Kuva: Anne Heikkinen» Selvitysmies puoltaa hammaslääkärikoulutuksen palauttamista Kuopioon

Hammaslääketieteen valtakunnallista kehittämistä selvittänyt professori Risto-Pekka Happonen esittää hammaslääkärikoulutuksen aloittamista Kuopion yliopistossa. Selvitysmies ehdottaa, että Kuopion yliopistoon otettaisiin vuosittain sisään 30 hammaslääketieteen opiskelijaa.
Kuopion yliopistolla on mahdollisuus käynnistää hammaslääketieteen koulutus syksyllä 2008, mikäli asia ratkaistaan opetusministeriössä erillispäätöksellä.

Kuva: Anne Heikkinen» Kutsumuksena lähetystyö: Hakalan perhe

Lähetystyötä on syystäkin sanottu kutsumusammatiksi. Minkälaisia ihmisiä tähän kutsumusammattiin hakeutuu? Miten he oman työnsä asemamaassa ovat kokeneet?

Varkaudessa Suomen oloihin sopeutumista harjoittelevat Hakalat muistavat ajan, jolloin lähetystyöntekijä kävi lukemassa lehdistä Suomen lähetystössä kolmen viikon vanhoja uutisia. Nyt internet ja satelliittikanavat tuovat maailman ja kotimaan tapahtumat reaaliajassa syrjäisempäänkin kolkkaan.

Kuva: Anne Heikkinen» Tuoteajattelu jyllää konetekniikan opetuksessa

Krominkiiltoista metallia, jylläävää voimaa ja lukemattomia nippeleitä. Design-moottoripyörän rakentaminen on osa Savonia-ammattikorkeakoulun tekniikan alan uutta tuotepohjaista opetusmenetelmää. Opetusinnovaatiota kehitetään juuri alkaneessa hankkeessa, jota rahoittaa Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

Edelliset 10 aihetta

Seuraavat 10 aihetta