Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

– On mietittävä, mistä hauskuus musiikissa syntyy, niin kuin yleensäkin huumorin kohdalla. On tilannekomiikkaa, tahatonta hupsuutta, kertoo Ikääntyvien yliopiston luentosarjassa musiikin ja huumorin yhteydestä puhunut kapellimestari Atso Almila.

Almila esitti puheenvuorossaan myös joitain musiikkiesityksiä, joista osa on koottu YouTube-videoina tälle sivulle.

Näin Almila aloittaa luentonsa:

kuuntele Kesto: 2’13”

Katso video johon Almila viittaa:

 

Ja Almila jatkaa:

kuuntele Kesto: 0’36”

 

Tahaton komiikka on kuitenkin vain oma lukunsa huumorin saralla, usein esittäjälleen jopa hieman noloa. Mutta kuinka huumoria ja komiikkaa voidaan oikeasti lisätä musiikkiin, tietoisen suunnitelmallisesti?

– Jos vitsi perustuu itse musiikkiin, meidän täytyy olla sellaisen kulttuurin jäseniä, että meillä on mahdollisuus ymmärtää assosiaatio, mihin viitataan, mikä on se hauskuus, mikä on se yhdistelmä muuttaa sinfoninen tai konsertoiva musiikki joksikin tyylilajiltaan ihan vääräksi.
kuuntele Kesto: 30’44”

 

kuuntele Kesto: 0’33”

Katso myös:

Retuperän WBK YouTubessa:
https://www.youtube.com/user/retuperae

Seminaarimäen mieslaulajat:
http://semmarit.fi/galleriat/videot/


Luento on taltioitu Kuopion kaupungintalolla Ikääntyvien yliopiston luentosarjasta. Kantti on perinteisesti valikoinut ohjelmiinsa Ikääntyvien yliopiston luentosarjan luentoja. Ikääntyvien yliopiston luennot järjestää Snellman-kesäyliopisto .

» Ikääntyvien yliopiston luentosarjan pääsivulle

Vastaa