Kumppanuussopimus Kuopion kaupungin ja Savon koulutuskuntayhtymän välille

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Kuopion kaupungin henkilöstöjohtaja Markku Mattila ja Savon koulutuskuntayhtymän kuntayhtymän johtajan varahenkilö Timo Lampinen allekirjoittivat kumppanuussopimuksen perjantaina.

Savon koulutuskuntayhtymän kumppanuussopimusten sarja sai jälleen jatkoa perjantaina Kuopion kaupungin kanssa allekirjoitetun sopimuksen myötä.

Kaupungin kanssa käytännön tason yhteistyötä on tehty jo kauan, mutta nyt tätä yhteistyötä voidaan syventää kumppanuussopimuksen myötä. Kaupunki saa jatkossa henkilöstölleen aiempaa pidemmälle räätälöityä koulutusta, ja koulutuskuntayhtymä on jälleen askeleen lähempänä tavoitettaan koulutuksen siirtämisestä työelämän sisälle.

– Totta kai me haemme enemmän sisältöä meidän koulutuksiimme. Katsomme yhdessä Savon koulutuskuntayhtymän kanssa meidän tarpeitamme, jolloin meidän ei vain tarvitse valita koulutusohjelmasta kivoja koulutuksia. Nyt voimme räätälöidä koulutusta meidän tarpeisiimme, toteaa henkilöstöjohtaja Markku Mattila Kuopion kaupungilta.

Koulutuksen räätälöinnillä pyritään vastaamaan myös tehokkuuden lisäämiseen.
– Lähdetään perusasioista liikkeelle, sitten syvennetään, räätälöidään, ehkä vähän henkilökohtaistetaankin sitä oman henkilöstön koulutusta. Koulutuksen kautta pyritään vastaamaan siihen haasteeseen, että tällä nykyisellä resurssilla meidän on pärjättävä vaikka kaupunki kasvaa, kuvailee tavoitteita kaupungin puolelta rekrytointi- ja koulutuspäällikkö Tarja Savolainen.

Jo toista sataa kumppania Pohjois-Savossa

Savon koulutuskuntayhtymän kumppanuusohjelman tavoitteena on lisätä koulutusmaailman ja työelämän yhteistyötä. Koulutuksen näkökulmasta se tarkoittaa aiempaa parempaa työelämävastaavuutta, mutta koulutus on vain osa kumppanuussopimuksien sisällöstä.

– Me tarjoamme koko koulutusyhtymän koulutus- ja kehittämispalvelut, kaikki palvelut ja kaikki rahoitusmuodot kumppanin käyttöön, kiteyttää koulutuskuntayhtymän kuntayhtymän johtajan varahenkilö Timo Lampinen.

Kumppanuussopimuksia pohjoissavolaisen elinkeinoelämän kanssa on jo toista sataa, se antaa perspektiiviä omankin toiminnan kehittämiseen.
– Voisi sanoa, että nämä kumppanuussopimukset ovat melkoinen tuntosarvi, mistäpä me muualta saataisiin se tieto siitä mitä työelämä oikeasti odottaa meiltä valmistuvilta opiskelijoilta tai meidän työelämän hyväksi tekemältämme kehitystyöltä, Lampinen toteaa.

Sopimus on omiaan auttamaan koulutuskuntayhtymää myös tavoitteessaan siirtää puolet ammatillisesta opetuksesta elinkeinoelämän yhteyteen vuoteen 2017 mennessä.

Vastaa