Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Moni meistä on jo varannut ajan lääkärille netin kautta, mutta joko olet kokeillut reaaliaikaista chat-keskustelua kotikoneeltasi lääkärisi kanssa? Entä oletko ottanut kuvan vaikkapa punoittavasta nielustasi ja lähettänyt kuvan lääkärille tulkittavaksi? Telelääketiede ja e-terveydenhuolto eivät ole enää vain tulevaisuuden visioita vaan jo käytössä olevia arjen sovelluksia.

Savonia-ammattikorkeakoulussa terveysalan yliopettajana työskentelevä terveystiedon tohtori Pirkko Kouri toimii International Society of Telemedicine and e-Health -järjestön varapuheenjohtajana. Seura toimii vaikuttajana ja suunnannäyttäjänä telemedisiinan ja eHealtin alueella Suomessa ja kansainvälisesti.

Kouri visioi digitaalisen terveydenhuollon arkea potilaan näkökulmasta näin.
– Perimmiltään kysymys on siitä, että sähköistetään palveluita ja prosesseja ja otetaan sähköisiä tuotteita osaksi terveydenhuoltoa. Potilaalle se tuo osallistumisen ja osallisuuden lisäämistä.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 16’37”

 

Vastaa