Turvallisuusalan opiskelijoille taitoja nuorten kohtaamiseen

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Nuorten Palvelu ry:n ja Savon ammattiopiston yhteistyössä on syntynyt opintokokonaisuus, joka tulee osaksi turvallisuusalan perustutkinto-opiskelijoiden opetussuunnitelmaa.

Nuorten ajanvietto kaupallisissa tiloissa, kuten kauppakeskuksissa, huoltoasemilla ja marketeissa, huomioidaan entistä enemmän tiloissa työskentelevien ammattilaisten työnkuvassa. Useat nuorista viettävät näissä tiloissa paljon vapaa-aikaansa, jolloin kohtaamisia heidän ja tilojen henkilökunnan välillä tapahtuu usein. Näissä kohtaamisissa on paljon mahdollisuuksia nuorten hyvinvoinnin näkökulmasta.

– Yhteistyö Nuorten Palvelu ry:n kanssa on hieno uusi avaus turvallisuusalan opintokokonaisuuden kehittämiseen. Jatkossa hyödynnämme varmasti entistä enemmän nuoria ja turvallisuusalaa hyödyttävää yhteistä toimintaamme, kertoo Savon ammattiopiston turvallisuusalan koulutuspäällikkö Marko Haataja.

Nuorten Palvelu ry on jo usean vuoden ajan kouluttanut kauppakeskusten järjestyksenvalvojia, liikkeiden henkilökuntaa ja vartijoita sekä ABC-liikennemyymälöiden henkilökuntaa nuorten kohtaamisessa. Nyt kentältä saadut opit ovat saatavilla jo turvallisuusalaa opiskeleville.

– Savon ammattiopiston turvallisuusalan opiskelijoista monet tulevat työssään työskentelemään tiloissa, joissa nuoret viettävät aikaansa. Nuorten maailmaa ymmärtävällä asenteella ja kohtaavalla työotteella pääsee parempiin tuloksiin kuin pelkillä rajoituksilla ja kielloilla, kertoo Nuorten Palvelu ry:n asiantuntija Pauliina Lampela.

Vastaa