Aspekti 26.11.2016

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella lauantaina 26.11.2016, uusinta sunnuntaina 27.11.2016:

  Mikrokirurgia on leikkaavan lääkärin silmien, käsien ja mikroinstrumenttien yhteistoimintaa. Tulevaisuudessa leikkausmikroskooppien kanssa työskentely on entistäkin tehokkaampaa kun Kuopion yliopistollisen sairaalan neurokeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston yhteishankkeessa kehitetään uusia sovellutuksia mikrokirurgian sujuvuuteen.

  Filosofiakahvilan kevään viimeisessä tapahtumassa keskusteltiin ateismista, tilaisuuden alustajana toimi FT, uskontotieteen yliopistonlehtori Teemu Taira. Hän ei halua pohtia filosofisesta näkökulmasta onko ateismi oikeutettu kanta, tai mikä on oikea, analyyttinen ateismin määritelmä, ennemminkin hän lähestyy ateismia yhteiskunnallisena ilmiönä.

  Tarkastelussa mansikan bioaktiiviset fytokemikaalit.
  – Monet näistä terveysyhdisteistä maistuvat pahalta, joten jalostus on tasapainoilua siinä, että missä vaiheessa tulee raja vastaan, että mansikka maistuu niin pahalta tai epämiellyttävältä, ettei sitä voi syödä, toteaa FM Anna Kårlund. Hän selvitti ravitsemustieteen väitöksessään geneettisen taustan ja viljelymenetelmien vaikutusta mansikan bioaktiivisiin yhdisteisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 55’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio