Aspekti 2.4.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 2.4.2017 ja uusinta maanantaina 3.4.2017.

  Nostalgisesta Tetris-tietokonepelistä on tultu huikaisevan pitkä matka tämän päivän pelimaailmaan. Yhtä lailla pelillisyys on vallannut alaa muuallakin kuin viihteen parissa, sillä esimerkiksi terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien pelien ja sovellusten määrä on kasvanut liki räjähdysmäisesti.

  Lantionpohjan lihasten kuntouttaminen on virtsankarkailusta kärsivälle ehdoton juttu. Mutta kuinka motivoitua yksitoikkoisesta harjoittelusta?
  – Pelien merkitys on innostaa ja motivoida ihmisiä tekemään harjoituksia, sillä pelillisyys koukuttaa positiivisessa mielessä, toteaa uudenlaisesta kuntoutustavasta ylilääkäri Olavi Airaksinen.

  Osana Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Joensuussa Suomi oppimisen kärjessä nyt ja tulevaisuudessa -tapahtuma. Tilaisuus oli osa laajempaa, Itä-Suomen yliopiston juhlavuoden Studia Generalia -luentosarjaa. Itä-Suomen yliopiston professori Janne Pietarinen pohti tilaisuudessa maailman muuttumista - ja sitä, muuttuuko koulu sen mukana?

  Kuopion Tuomiokirkko on Suomen suurin keskiajan jälkeen rakennettu kivikirkko. Tämä jykevä rakennus on hallinnut maisemaa ja ihmisten elämään jo kahdensadan vuoden ajan. Rakennus kertoo tarinaa Suomen historiallisista vuosista Ruotsin vallan alta Venäjän autonomiseksi suurruhtinaskunnaksi.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  JÄTÄ VASTAUS