Aspekti 15.10.2016

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

   

  Aspekti Yle Puheella lauantaina 15.10.2016, uusinta sunnuntaina 16.10.2016:

  Lasten ja nuorten ADHD:n Käypä hoito -suositus on päivittymässä ja näihin uudistuneisiin suosituksiin on tulossa ensimmäistä kertaa mukaan suositukset myös aikuisten osalta.
  – Arvioiden mukaan ADHD on aikuisilla ilmeisesti varsin yleinen häiriö, sen yleisyys Suomessa on noin 3-5 prosentin välillä. Näistä vain pieni osa on hoidon piirissä, kertoo dosentti Sami Leppämäki.

  Yksinäisyys on kasvava ongelma yhteiskunnassamme. Aihe on myös noussut viime aikoina paljon esille aiheen ympärillä tehdyn tutkimuksen myötä. Kuinka suuri ongelma yksinäisyys sitten on ja voiko sitä jotenkin lievittää? Tätä pohti Tutkijoiden yössä Kuopiossa.

  Löhölomat alkavat olla menneen talven lumia kun matkailijat suuntaavat hyvinvointia lisääville aktiivilomille. Yhtä lailla wellness näkyy muuallakin kuin matkailussa, sillä siitä on tulossa todellinen megatrendi.
  – Esimerkiksi kokoukset maustetaan hyvinvointia tuovilla elementeillä, kertoo kylpylähotelli Kunnonpaikan palvelujohtaja Heli Vehkala.

  Lihasrevähdyksiä, liukkaalla lenkkipolulla kaatumisia, rasitusvammoja – vanhan sanonnan mukaan urheilija ei tervettä päivää näe. Mutta kuinka liikunnanaikaisia loukkaantumisvaaroja voisi minimoida? Siitä puhutaan tänään ohjelmasarjassamme Parempi päivä.

  Sataa, sataa, aina, aina vaan, sateenropinan kaikki kuulla saa… Tuttu sadelaulu soi Pölläkänlahden eskarin muskarituokiossa. Kuuntele millainen on musiikillinen oppimisympäristö ja kuinka musiikkia käytetään osana varhaiskasvatuksen arkea.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 55’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio