Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Itä-Suomen yliopistoon haki kevään yhteishaussa 15 000 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi viime vuodesta, jolloin hakijoita oli 14 400.

Ensisijaiseksi hakukohteekseen valinneiden määrä laski hiukan: Itä-Suomen yliopiston valitsi tänä keväänä ensisijaiseksi hakukohteekseen noin 6600 hakijaa, viime vuonna 6700. Koko maassa korkeakoulujen kevään yhteishaussa hakijoiden määrä, 152 000, säilyi ennallaan.

Viimevuotiseen yhteishakuun verrattuna Itä-Suomen yliopisto ohitti Jyväskylän yliopiston suosituimmuusjärjestyksessä, enemmän hakijoita oli vain Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistoilla.

Itä-Suomen yliopistolla on yhteishaussa mukana 100 hakukohdetta, joista puolet ovat maisterihakuja. Eniten hakijoita entiseen tapaan oli oikeustieteelliselle alalle, kauppatieteisiin, lääketieteeseen, farmasian koulutukseen, psykologiaan sekä luokanopettajakoulutukseen.

Joensuun kampuksella hakijamäärät kasvoivat eniten oikeustieteellisen alan sekä ympäristö- ja biotieteiden koulutuksissa. Kuopion kampuksella vastaavasti suurin nousu oli hoitotieteen sekä ympäristö- ja biotieteiden koulutusten hakijamäärissä.

Joensuun kampukselle syksyllä 2018 siirtyvät Savonlinnan kampuksen opettajankoulutuksen hakukohteiden hakijamäärät laskivat viimevuotisista keskimäärin 30 prosentilla.

Hakijoista keskimäärin noin joka kuudes saa opiskelupaikan. Opiskelijavalintojen valintakokeet ajoittuvat touko-kesäkuulle ja tulokset julkaistaan viimeistään 30. kesäkuuta.

JÄTÄ VASTAUS