Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Munasarjasyöpä on toiseksi yleisin ja kaikista huonoennusteisin gynekologinen syöpä. Munasarjasyöpä on pitkään lähes oireeton, joten se todetaan usein vasta pitkälle levinneessä vaiheessa, jolloin hoidot tehoavat huonosti. Yhtä lailla hoitomenetelmiin ei ole saatu parannusta viimeisten vuosikymmenten aikana.

FM, LK Laura Tuppurainen

FM, LK Laura Tuppuraisen väitöstutkimuksessa selvitettiin voisiko adenovirusvälitteinen geeniterapia tuoda uusia mahdollisuuksia edenneen munasarjasyövän hoitoon.

– Geeniterapiaa on kehitetty moniin vaikeasti hoidettaviin syöpiin ja munasarjasyöpäänkin sitä on pyritty kehittämään jo vuosikymmenten ajan, mutta sen teho on toistaiseksi ollut suhteellisen heikko. Tähän saakka se on ollut vielä kokeellista hoitoa, Tuppurainen kertoo.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 14’35”

 

Filosofian maisteri, lääketieteen kandidaatti Laura Tuppuraisen väitöskirja Munasarjasyövän geeniterapia – Antiangiogeeninen ja kuvantamistutkimus tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 31.3.2017.

JÄTÄ VASTAUS