Aspekti 7.5.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 7.5.2017 ja uusinta maanantaina 8.5.2017.

   

  Sairaalaklovni on ilon puolustaja.
  – Olemme sairaalassa lasta, nuorta, vanhempia ja henkilökuntaa varten. Se ilo on se merkityksellinen juttu, ei välttämättä edes nauru, vaan ilo. Se on kaiken perusta ja on hienoa saada puolustaa ja tuottaa sitä, kuvailee sairaalaklovnin työtä KukkaPutki Hetkinen eli sairaalaklovni Sirpa Taivainen-Ilmola.

  Yksinäisyys on kasvava ongelma yhteiskunnassamme. Aihe on myös noussut viime aikoina paljon esille aiheen ympärillä tehdyn tutkimuksen myötä.
  Kuinka suuri ongelma yksinäisyys sitten on ja voiko sitä jotenkin lievittää? Tätä pohti Tutkijoiden yössä Kuopiossa tutkija, VTT Elisa Tiilikainen.

  Kesäilta, savusauna ja pulahdus puhtaaseen järviveteen. Tätä unelmaa elämme juuri nyt. Mutta mitäpä jos vesi ei olisikaan niin puhdasta kuin luulemme? Itä-Suomen yliopiston tutkimus nimittäin osoittaa, että esimerkiksi Kallavedestä löytyy poikkeuksellisen paljon mikromuoviksi kutsuttua, alle 5 millimetrin kokoista muoviroskaa.

  Minkä lajin kilpailusuoritukseen kuuluvat muassa seuraavat osakokonaisuudet: ruuan ja viinin yhdistäminen, viinien arviointi, asiakaspalvelu, samppanjapullon avaaminen, punaviinin dekantointi ja päärynän liekitys? Vastaus on nuorten tarjoilijoiden pohjoismaiden mestaruuskilpailu.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  JÄTÄ VASTAUS