Kaivos- ja turvetoiminnan ympäristöhaitat oikeudellisena haasteena

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Tapio Määttä

Kaivostoiminta on ollut voimakkaasti tapetilla Talvivaaran ongelmien myötä. Myös turvesoiden riittävyydestä mutta toisaalta myös vaikutuksista ollaan oltu huolissaan. Näihin luonnonvarojen pinnalla oleviin aiheisiin paneuduttiin Ikääntyvien yliopistossa Itä-Suomen yliopiston professori Tapio Määtän puheenvuorossa.

Luonnonvarojen hyödyntäminen lisää omavaraisuutta ja luo työpaikkoja, mutta vastaavasti siitä voi olla haittaa ympäristölle, alueiden muille hyödyntämismahdollisuuksille tai jo olemassa olevalle omaisuudelle.

Kuinka lait vaikuttavat maankäyttöön kaivostoiminnan tai turpeennoston osalta, millaisia ympäristövaikutuksia, -selvityksiä tai -lupia toiminnassa tarvitaan? Entä millaista suojaa laki antaa yksilölle?

Kuuntele Määtän puheenvuoro kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 46’40”

 


Luento on taltioitu Kuopion kaupungintalolla Ikääntyvien yliopiston luentosarjasta. Kantti on perinteisesti valikoinut ohjelmiinsa Ikääntyvien yliopiston luentosarjan luentoja. Ikääntyvien yliopiston luennot järjestää Snellman-kesäyliopisto .

» Ikääntyvien yliopiston luentosarjan pääsivulle

JÄTÄ VASTAUS