Normet mukaan Savonian varainhankintaan

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Normet lahjoittaa Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaan 10 000 euroa. Normetin toimitusjohtaja Robin Lindahl kertoo, että päätös lähteä tukemaan Savonian varainhankintaa syntyi helposti.

– Meille Savonia-ammattikorkeakoulu on tärkeä yhteistyökumppani ja haluamme syventää yhteistyötä edelleen. Savonia on ollut mukana henkilöstömme koulutuksissa. Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa myös liiketoimintamme muuttuu ja kehittyy. Siksi meille on tärkeää pitää huolta henkilöstömme osaamisesta ja taata osaavan henkilöstön saatavuus.

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén toteaa, että Savoniasta valmistuneet eri alojen insinöörit ovat haluttuja osaajia teknologiateollisuudessa.

– Savonialle on tärkeää, että yritykset näkevät meidät vahvana osaajien tuottajana. Vaikuttavasta työstämme hyötyvät varsinkin alueen yritykset ja organisaatiot, jotka saavat parhaita asiantuntijoita työvoimakseen nyt ja tulevaisuudessa.

Savonia-ammattikorkeakoulu on vahva tekniikan osaajien kouluttaja. Vuosina 2015–2017 Savoniasta valmistui yhteensä 775 insinööriä. Insinöörejä valmistuu kolmelta kampuksella Kuopiosta, Varkaudesta ja Iisalmesta.

– Olemme vahvasti mukana yritysten innovaatio- ja tuotekehitystoiminnassa ja tavoitteemme on olla vaikuttavin ammattikorkeakoulu Suomessa vuonna 2020. Vaikuttavuus tarkoittaa, että teemme näkyväksi upeaa työtämme niin koulutuksen, tutkimuksen kuin kehittämistoiminnankin osa-alueilla.

Valtio tuplaa summan

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan myös ammattikorkeakouluille. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Savonialla on nyt lahjoitusvaroja koossa 742 000 euroa ja keräysaikaa on jäljellä vuoden loppuun saakka.

Keräys huipentuu marraskuussa, kun Savon yrittäjät, Kuopion alueen Kauppakamari, MTK Pohjois-Savo, Rakennusteollisuus ja Teknologiateollisuus järjestävät Savonia-gaalan Scandic Kuopiossa perjantaina 2.11.2018 klo 18.00 alkaen.

Järjestöjen yhteistyössä ideoima gaala tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tukea Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaa haluamallaan panoksella.

Gaalan tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaan.

Vastaa