Aspekti 28.5.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 28.5.2017 ja uusinta maanantaina 29.5.2017.

  Radiovesitutkimus paljastaa sepelvaltimotaudin tilan.
  – Tyypillinen tutkittava on potilas, jolla selvitellään rintakipuoireen syytä. Jos epäillään sepelvaltimotautia, mutta ei olla aivan varmoja siitä, niin tällä tutkimuksella nähdään onko siellä verenkiertovajausta ja tarvitseeko potilas kajoavia hoitomuotoja vai hyötyykö hän parhaiten lääkehoidosta sekä elämäntapaohjauksesta ja riskitekijöiden hoidosta, kertoo kardiologi Marja Hedman sydänlihaksen uudesta perfuusiotutkimuksesta.

  Osana Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Joensuussa Humanismilla tulevaisuuteen -tapahtuma. Professori Mikkko Laitinen kertoo puheenvuorossaan siitä, miten digiaika ja internetin kehittyminen näkyvät myös nykyisessä kielentutkimuksessa.

  Tiedosta valinnoiksi: terveyspsykologia tutkii terveyskäyttäytymistä.
  – Psykologia on tiede ihmisen käyttäytymisestä ja terveyspsykologia puolestaan fokusoi terveyteen liittyvään käyttäytymiseen. Terveyspsykologia on psykologian teorioiden ja tutkimusotteiden soveltamista ihmisen terveyden ja sairaiden kysymyksiin, määrittelee terveyspsykologian dosentti Sanna Sinikallio.

  Hopea kiiltää ja kasukoiden kultalangat kimaltelevat kynttilän valossa kun kirkkoväki on aikoinaan saapunut soutaen järven selkien yli Kuopion Tuomiokirkkoon. Kirkkotekstiilit ja kirkkojen käyttöesineistö ovat aina olleet näyttäviä ja jopa prameita – miksi näin? Entä kuinka aikaa on mitattu kynttiläkellolla tai kuinka kirkot valaistiin kauan ennen sähkövalon tuloa?

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  JÄTÄ VASTAUS