Aspekti 23.7.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 23.7.2017 ja uusinta maanantaina 24.7.2017.

  Kuluvien talvilomaviikkojen aikana suomalaisissa kylpylöissä ja laskettelukeskuksissa on riittänyt vilskettä. Lomalta haetaan yhä useammin erilaisia aktiviteetteja ja liikunnallisia palveluita pelkän löhöilyn sijaan. Eli liikunta ja toisaalta luonto, siinä vahvoja vetovoimatekijöitä, joiden varaan matkailua voisi ja pitäisi rakentaa. Millainen potentiaali luontoliikuntamatkailussa piilee?

  Millainen on geenien ja ympäristötekijöiden vaikutus terveyteemme? Tästä kertoi Suomi 100 -juhlavuoden Studia Generalia -tilaisuudessa Itä-Suomen yliopiston professori Markkku Laakso, joka esittää puheenvuorossaan muutaman erilaisen näkökulman tautien ymmärtämiseen näiden tekijöiden kautta. Laakso keskittyy puheenvuorossaan erityisesti tyypin 2 diabetekseen.

  Käsi ylös: kuinka monen ranteesta löytyy aktiivisuusranneke? Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien laitteiden ja sovellusten suosio on räjähtänyt käsiin viime vuosina. Yhä useampi meistä seuraa omaa terveydentilaansa ja aktiivisuuttansa mobiiliteknologian keinoin.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  JÄTÄ VASTAUS