Aspekti 27.8.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 27.8.2017 ja uusinta maanantaina 28.8.2017.

  Opettaja Janne Jalkanen pyörittelee tuliterää Ponssen ajokonetta pohjoissavolaisessa metsässä. Kone ryömii taitavasti kantojen ja ryteikköjen yli ja nostelee kouralla jo kaadettuja runkoja kyytiin. Kyydissä on tällä kertaa alan opiskelijoiden sijasta toimittajia, joille kerrotaan metsien tilanteesta sekä puun riittävyydestä metsäteollisuuden tulevia tarpeita ajatellen. Mistä saadaan puuta ja osaamista, kun metsä- ja biotuotealan jätti-investoinnit toteutuvat?

  Osana Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Joensuussa Humanismilla tulevaisuuteen -tapahtuma. Dosentti Ilkka Huhta kertoo puheenvuorossaan valtiokirkkojemme vaiheista toisen maailmansodan jälkeisessä Suomessa, näissä vaiheissa näkyy erityisesti kirkon maallistuminen.

  Biologiset lääkkeet tuovat tehoa lääkehoitoon.
  – Paras esimerkki sairaudesta, joihin biologiset lääkkeet tepsivät on nivelreuma. Seuraavana tulevat tulehdukselliset suolistosairaudet ja kolmas hyvä esimerkki on psoriasis. Parhaimmillaan nämä lääkkeet melkein parantavat taudin eli potilaat saadaan oireettomiksi. Se on valtava edistysaskel entisaikoihin verrattuna, kertoo professori Hannu Raunio biologisten lääkkeiden eduista.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  JÄTÄ VASTAUS