Aspekti 12.2.2017

    Jaa Facebookissa
    Tweettaa Twitterissä

    Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 12.2.2017 ja uusinta maanantaina 13.1.2017. Huom! Muuttuneet lähetysajat, Aspekti sunnuntaisin klo 22.05 ja maanantaisin klo 20.00 alkaen.

    Kuusenkerkistä on kautta aikain valmistettu yskänlääkettä ja pihkalla on perinteisesti hoidettu esimerkiksi ihottumia, tulehtuneita haavoja ja palovammoja. Havupuiden sisältämissä bioaktiivisissa yhdisteissä voi siis piillä lääkepotentiaalia.
    Tavoitteena on selvittää, mihin puut tarvitsevat näitä yhdisteitä ja edelleen voisiko näitä yhdisteitä käyttää myös lääketeollisuudessa, kertoo tutkija Virpi Virjamo.

    Kevätkauden ensimmäisenä vieraana Filosofiakahvilaan saapui Itä-Suomen yliopiston yleisen historian professori Jukka Korpela, joka pohti omassa alustuksessaan moniarvoisuuden itärajan paikkaa. Missä ajallisessa pisteessä länsi erosi idästä, ja minne raja voidaan maantieteellisesti vetää? Löytyykö erottavaa rajaa? Osa 2/2.

    Katoavatko suopursulta ja rahkasammalelta tuoksuvat, salaperäiset suot Suomesta? Yli kolmannes eurooppalaisista luontotyypeistä on uhanalaisia, mutta kaikkein uhanalaisimpia ovat suot. Tämä selviää tuoreesta Euroopan laajuisesta luontotyyppien eli habitaattien uhanalaisuusarvioinnista.

    Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

    kuunteleKesto 60’00”

    Lisää Aspekteja (kantti.net)

    Yle Puhe

    Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

    JÄTÄ VASTAUS