Aspekti 21.1.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella lauantaina 21.1.2017 ja uusinta sunnuntaina 22.1.2017.

  Lapsuuden hyvä kestävyyskunto vähentää ylipainon, tyypin 2 diabeteksen ja verenkiertoelinsairauksien vaaratekijöitä ja voi parantaa valtimoterveyttä.
  – Olennaista on, että jos on huono kunto lapsena, on usein huono kunto myös aikuisena. Tämä siirtyy lapsuudesta aikuisuuteen ja riskitekijät muuttuvat sairauksiksi, kertoo lasten kestävyyskuntoa tutkinut TtM Niina Lintu.

  Kivun hoidon käypä hoito -suositukset julkaistiin vuosi sitten joulukuussa. Suositusten mukaan kivun hoito perustuu ensisijaisesti lääkkeettömiin hoitomuotoihin. Lääkkeellinen hoito on kuitenkin käytännössä usein se, mitä lääkärillä määrätään. Miten kipua siis pitäisi hoitaa? Tätä pohdittiin Café Smart -tapahtumassa.

  3D-tulostuksesta on tulossa arkipäivää alalla kuin alalla. Tosin Suomessa etenkin teollisuudessa tämän uuden teknologian käyttöönotossa ollaan arvioiden mukaan jopa viisi vuotta muuta maailmaa jäljessä. Savonia-ammattikorkeakoulu on tarttunut haasteeseen ja vie uuden teknologian ilosanomaa eteenpäin niin opetuksessa kuin teollisuudessakin.

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 55’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  JÄTÄ VASTAUS