Aspekti 8.10.2017

  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 8.10.2017 ja uusinta maanantaina 9.10.2017.

  Diabeteksen hoitoon on saatu uusia lääkkeitä.
  – Hyvällä hoidolla voidaan ehkäistä liitännäissairauksia, jotka aiheuttavat inhimillistä kärsimystä, lyhentävät elinvuosia ja aiheuttavat merkittäviä kustannuksia terveydenhuollossa. Diabeteksen hoito on hyvin yksilöllistä ja kokonaisvaltaista, kertoo LT Reeta Rintamäki. Kuuntele kuinka tyypin 2 diabeteksen hoito on tehostunut uusien lääkkeiden myötä.

  Kasvaako lapsi käyrällä? Lapsen kasvu on ikkuna lapsen terveyteen. Sen avulla on mahdollista tunnistaa sairauksia ja terveysriskejä. Kasvukäyristä kuultiin Tutkijoiden yön tapahtumassa Kuopion Matkuksessa.

  Tuuli-, aurinko- ja aaltoenergia ovat hyviä esimerkkejä tulevaisuuden uusiutuvista ja päästöttömistä energiantuotantomuodoista. Näiden energiamuotojen käyttö on toki ilmastoneutraalia, mutta mistä saadaan energiaa myös pimeinä ja tuulettomina aikoina?
  Entäpä kun liikennekin siirtyy päästöttömiin energiamuotoihin? Tarvitaan siis energian varastointia ja uudenlaisia tekniikoita sähköenergian varastoimiseen. Voisiko pii olla akkuteknologian uusi sankari?

  Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

  kuunteleKesto 60’00”

  Lisää Aspekteja (kantti.net)

  Yle Puhe

  Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

  JÄTÄ VASTAUS